Att besöka en utställning betyder ofta att betrakta konstnärliga verk som är utplacerade på väggar, golv eller podier i ett rum. Men en utställning kan också vara något mer flytande, något som förändras över tid och som bjuder in besökaren att delta i pågående processer. De processbaserade utställningarna, som blivit vanligare under de senaste decennierna, ställer nya krav på både utövare och publik.
Love Jönsson är museichef på Rian i Falkenberg och har tidigare arbetat som utställningsintendent på Röhsska museet och som frilanscurator. Med utgångspunkt i konsthantverket diskuterar han exempel på olika utställningsformer från 1900- och 2000-talen och hur en utställning kan bli en mötesplats inte bara för konstnärer och publik utan också för verk från olika tider. Han presenterar även Smyckoteket, Rians nya satsning på en samling av smycken som lånas ut till besökarna och där de som bär smyckena kan ses som aktörer i en kringvandrande utställning.
Plats: Wärenstams, Herrljungagatan 15, Borås (i Knalleland)
Tid: torsdagen den 19 november kl. 18.30
Fritt inträde. Öppet för alla. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Begränsat antal deltagare. Vill du vara säker på en plats, anmäl dig till info@flamenska.se
Bibi Lovell som finns med på bilden ovan från 1975 kommer att närvara vid föredraget.
Våren 2019 kunde vi se hennes verk på Glasets hus i Limmared.